Flexibele assessment oplossingen (modules) houden in dat de opdrachtgever zelf bepaalt wat hij graag ‘getest’ wil hebben. Niks meer, niks minder. Met deze flexibele aanpak kunnen wij precies aansluiten op de behoefte van de klant. De gekozen onderdelen (‘modules’) kunnen worden afgenomen op locatie bij de klant, online of bij ons op kantoor. Optimale flexibiliteit dus tegen relatief lage kosten.

Selectiegericht interviewen

Deze module is interessant voor organisaties die behoefte hebben aan professionele ondersteuning bij het interviewen van sollicitanten. U kunt uw eigen bevindingen sparren met een zeer ervaren selectiepsycholoog. Geen ‘bad hires‘ of ‘bleeders’ meer. De aanpak is gestructureerd, biografisch, exploratief en competentiegericht.  Vanaf HBO niveau voor alle type functies.

Analytische capaciteiten 

De klant kan kiezen uit een breed scala aan tests die een beroep doen op analytische capaciteiten:

  • Abstract logisch redeneren
  • Verbaal logisch redeneren
  • Cijfermatig inzicht
  • Rekenkundige vaardigheid
  • Technisch- en ruimtelijk inzicht
  • Taalbegrip en -vaardigheden

Met een capaciteiten onderzoek kunt u zien of een kandidaat hoger, vergelijkbaar of lager presteert dan diens opleidingsachtergrond.

Persoonlijkheidsonderzoek

Door middel van een persoonlijkheidsvragenlijst krijgt u zicht op de 25 meest relevante persoonlijkheidseigenschappen, die van toepassing kunnen zijn in een functie en werksituatie. Een nuttig hulpmiddel bij het aannemen of ontwikkelen medewerkers,

Motivatie-onderzoek

Met een motivatievragenlijst krijgt u zicht op de waarden en drijfveren van een (aspirant) medewerker. Dit kan u helpen bij het nemen van beslissingen bij de in- en doorstroom van medewerkers.

Rollenspellen en simulaties

Wilt u zien of iemand kan verkopen of leidinggeven? Wilt u weten hoe iemand omgaat met weerstand of kritiek? Wilt u weten of iemand in staat is een visie te ontwikkelen en deze overtuigend te presenteren? Dan is een rollenspel of simulatie een goede keuze. Met behulp van een acteur wordt een kandidaat in een fictieve doch realistische situatie geplaatst waarin hij kan laten zien, hoe hij te werk gaat. Een kandidaat bereid zich eerst goed voor. Vervolgens wordt het rollenspel gespeeld. Na afloop krijgt de kandidaat feedback.

Voorbeelden van rollenspellen zijn:

  • Tweegesprekken (advies, verkoop, leidinggeven)
  • Analyse-presentatie oefeningen (vaak een businesscase)
  • Mailbox- en planningsoefening