Leiderschap is complex en veelomvattend. Iedereen die leiding geeft of heeft gegeven kent de uitdagingen. Je zit bijna nooit in je comfort-zone en tegelijkertijd is dat ook het spannende, de uitdaging. Iedereen kan leren leidinggeven. Het is vallen en opstaan en vaak sta je er alleen voor. Een externe coach kan je niet alleen helpen met reflectie en inzicht maar ook helpen met het aanreiken van alternatieve mogelijkheden of gezichtspunten. Ik vind het belangrijk dat een deelnemer die een coaching traject bij mij volgt qua zelfvertrouwen groeit, energie krijgt en geïnspireerd raakt. We werken met duidelijke doelen en streven duurzame resultaten na. Waar nodig maak ik gebruik van modellen en theorieën uit de organisatie- en gedragspsychologie die een coachee verder kan helpen.

Vragen die bij coaching aan bod kunnen komen zijn: Hoe versterk en verbreed ik mijn beïnvloedingsrepertoire? Hoe ga ik om met weerstanden? Hoe kan ik  motiveren en overtuigen met impact? Wat is het belang van confronteren? Hoe bouw ik een succesvol team? Hoe schep ik een evenwichtiger work-life balance? Matcht mijn zelfbeeld met dat van anderen? Iedere leidinggevende heeft zijn eigen uitdagingen, want een wisselwerking tussen wie je bent als persoon en de functie die je uitoefent is onontkoombaar.

Je kunt bij mij een vrijblijvend intake gesprek krijgen, dat meestal anderhalf uur in beslag neemt. In de praktijk neemt coaching meestal vijf sessies van anderhalf uur in beslag. Op indicatie kan ik een psychologisch assessment toevoegen aan het programma. De uitslagen worden gebruikt als een feedback tool, teneinde te toetsen hoe iemand zich verhoudt tot een gemiddelde ander. Ook draagt een dergelijk assessment vaak bij aan reflectie en zelfinzicht