Prof. dr. Jan de Vuijst is bestuursadviseur, gecertificeerd executive coach, en hoogleraar Informatiewetenschap aan de universiteit van Tilburg. Hij is cum laude afgestudeerd en gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, en heeft zich aan de universiteit van Edinburgh gespecialiseerd in Kunstmatige Intelligentie, Psychologie en Kennissystemen. Als hoogleraar doceert hij in verschillende business school programma’s van TIAS en in leiderschap ontwikkelingsprogramma’s van bedrijven en overheidsinstellingen.

 

Ik ben MBTI gecertificeerd en word met kennis, tools en een online platform gefaciliteerd door the Myers-Briggs Company. MBTI is wereldwijd de meest toegepaste test om gedragsvoorkeuren in kaart te brengen.

 

Voor de afname van online assessments maak ik onder meer gebruik van NOA, die betrouwbare en valide instrumenten heeft ontwikkeld in nauwe samenwerking met de VU.

 

 

TIAS is de business school van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Met een breed portfolio van MBA’s, deeltijd masters en InCompany programma’s trekt TIAS jaarlijks bijna 3.000 deelnemers uit meer dan 40 landen. Als executive coach en intervisiebegeleider participeer ik in hun programma’s op het gebied van leiderschapsontwikkeling.

 

 

Op het gebied van psychodiagnostiek in relatie tot werk maak ik ook gebruik van de instrumenten van de wetenschappelijke uitgeverij Hogrefe. Zij geven onder meer de NEO-PI-R uit, een Big Five persoonlijkheidsvragenlijst, die wereldwijd de standaard heeft gezet.