“During our sessions, Erik’s ability to quickly understand actual work situations just made things easier for me. We were able to quickly understand my behavior in these real situations. Our low threshold dialogues were open and honest and resulted in a good self-reflection within- but also after the sessions. In the end it helped me enormously in making a rigorous decision: accepting another job with a new employer”.

A.N., Investment manager, NN Investment Management

“Het was voor mij erg prettig dat Erik in staat is zich de echte werksituatie snel eigen te maken. Daarmee waren we samen in staat snel mijn gedrag te begrijpen in verschillende situaties. Onze laagdrempelige gesprekken waren open en eerlijk en resulteerde in een voor mij goede zelf-reflectie, zowel tijdens- als na de sessies. Uiteindelijk heeft het mij geholpen een rigoureus besluit te nemen, namelijk het aanvaarden van een nieuwe baan bij een andere werkgever.”

Richard Simons, Projectmanager in de olie- en gasindustrie

“My employer offered me the chance for coaching to help develop my career- with the implicit understanding that my inability / refusal to “play” the corporate game has been holding me back from progressing faster. I was happy to take the opportunity of outside coaching with a view to building my career skills.

I found my 7 sessions with Erik extremely valuable. The formal “tools” he uses to identify general personality types are surprisingly accurate and helped to frame understanding of what my skills and weaknesses were and formed the base of our sessions. This helped indeed to allow me to navigate my corporate environment better and to understand myself. Importantly the sessions are entirely confidential and I was able to work on leadership skills that can help me in future career directions. Finally, it is worth adding that the opportunity to take time out during the course of a hectic schedule to focus on personal development is very valuable and if the opportunity arises I would definitely recommend.”

Senior Investment Professional NN Investment Management Nathan Griffiths

“Pittig, prettig en nuttig was het coaching traject waarbij Erik bij heeft begeleid. De coaching was ingezet via mijn werkgever met als doel mijn leiderschapskwaliteiten te vergroten. Al in het eerste gesprek zette Erik me op mijn plek met de vraag wat voor leider ik wilde zijn. Tot mijn spijt merkte ik daar nooit goed over nagedacht te hebben. Als je zelf niet weet hoe je gezien wilt worden, hoe zien anderen jou dan? Met een nuttige huiswerkopdracht ging ik naar huis. In de sessies daarna heeft Erik me begeleid door me te stimuleren ander gedrag te laten zien tijdens mijn werk. Vanuit de overtuiging dat als ander gedrag goed werkt het een positieve stimulans genereert en ervoor zorgt dat je dat gedrag blijft vertonen. En dat werkt! Erik begeleidt op een vriendelijke, stimulerende manier. Ik keek uit naar de coaching gesprekken, jammer genoeg hadden we aan 7 gesprekken genoeg!”

Michiel Speet – Teammanager Rijnlands Revalidatie Centrum

 

“Ik had via mijn werkgever de gelegenheid aangeboden gekregen om mijzelf weer op MIJN pad te krijgen. Hiermee kon ik bij Talentfactor terecht en dat bleek de beste te zijn wat mij kon ‘overkomen’.

Er was mij inmiddels op werkgebied in de jaren veel ‘overkomen’. Een van de eerste vragen die Erik stelde was….’overkomen’? Wie zit er aan het stuur dan? Met alleen die vraag weer opnieuw hardop te horen ‘wist’ ik het weer en kon het pad op. Samen met Erik de hoofd- en bijzaken kunnen scheidden om met een opgeruimd hoofd aan de slag te gaan. Nu zijn wij een jaar verder en inmiddels is er heel veel veranderd. De andere werkgever en baan die ik ambieerde heb ik gevonden en verworven. Ook heb ik kunnen reflecteren over ingrijpende gebeurtenissen in de privésfeer. Ik heb de coaching als zeer waardevol en prettig ervaren. Zowel in persoon als de toegepaste methodiek. Met heel veel ruimte, humor, tranen en hernieuwde inzichten ben ik Erik enorm dankbaar voor zijn spiegelen met mij in de hoofdrol.”

Angelique Siebenhaar, Ministerie van Algemene Zaken

 

“Het liep allemaal niet meer zo soepel in mijn werk. Voor mijn doen zit ik ook al weer lang in dezelfde baan en dan begint het te kriebelen, maar binnen mijn organisatie zijn de mogelijkheden om iets heel anders te doen beperkt. Ik had dus sterke behoefte aan een Hallo waar zijn we nu helemaal me bezig- bezinning. Dankzij Eriks gerichte vragen en nuchtere reflecties kreeg ik weer helder waar het mij om gaat in mijn werk. Nu richt ik me meer op zaken waar ik energie van krijg. Waar dat toe zal leiden? Ik weet het niet. Maar het is heerlijk om weer te weten waar ik mee bezig ben.”

Annemarth Idenburg – Wetenschappelijk Raad voor Regeringsbeleid (WRR)

“Erik kijkt goed naar jou als persoon en sluit hier met zijn coaching en advies op aan. En hij zorgt ervoor dat je blijft zien waar jouw sterke kanten liggen en hoe je hier zo goed mogelijk gebruik van kunt maken. Al met al heb ik de begeleiding van Erik als heel prettig ervaren; ik heb veel geleerd over het benutten van mijn netwerk en ben me bewuster geworden van mijn sterke kanten. Elementen die ik goed kon gebruiken bij het vinden van een nieuwe baan”

Kris Krispijn– Onderzoeker Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid

 

“Toen Erik vroeg of ik een testimonial wilde schrijven kwamen er direct een aantal woorden bij me op: oprecht, bedachtzaam, prikkelend en echt. Erik durft je de vragen te stellen die je jezelf niet durft te stellen, maar die wel nodig zijn om verder te komen. Dit doet hij in een sfeer van vertrouwen, gelijkheid en oprechte interesse. Erik zal zeker zijn mening geven en zal zeker direct tegen je zijn maar wel vanuit de intentie om jou verder te helpen in je denken en ontwikkelen. Onze gesprekken zijn waardevol, warm en goed geweest.”

Susaan Ghajar – Senior organisatie-adviseur NN Investment Management

 

“Erik Reijtenbagh van The Talent Factor heeft mij gedurende vier maanden in 2011 ondersteuning geboden op het gebied van zelfanalyse en persoonlijke ontwikkeling. In deze periode stond ik op een kruispunt van werkgerelateerde keuzes. Erik heeft mij op een persoonlijke en zeer prettige wijze begeleid en mij gedurende het traject laten ontdekken waar mijn kracht en zwaktes zitten. Zijn werkwijze typeert zich als betrokken, kritisch en intelligent, maar bovenal eerlijk en humoristisch. Hij heeft er voor gezorgd dat ik met vertrouwen een nieuwe weg heb durven in slaan, zonder zijn hulp had ik dat waarschijnlijk niet zo snel gedaan.”

Nils Vermeire, tag-yorit

 

“In huiskamersfeer heb ik de sessies met Erik als coach als heel prettig ervaren en het heeft me bewust gemaakt van de stappen, die ik moet ondernemen, om verder te komen in mijn loopbaan!”

Jos Braal, Informatiespecialist Ministerie I&M

“Mijn oorspronkelijke bijbaan naast mijn studie werd in realiteit een voltijd baan. Na vier jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging, maar hoe kwam ik zonder opleiding of ervaring aan een leuke baan? Zeker in een tijd van economische crisis. Ik zat vast en had het niet meer naar mijn zin op het werk.Door de sessies met Erik werd mij een spiegel voorgehouden en heb ik mijn prioriteiten opnieuw in kaart gebracht. Daarenboven waren de gesprekken inspirerend en zetten ze mij aan tot handelen.

Tien weken nadat ik Erik heb ontmoet en drie sollicitatiebrieven later had ik een nieuwe baan. Het takenpakket is al snel uitgebreid. Betere arbeidsvoorwaarden en mijn inkomen is met bijna 20 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden, toen ik Erik ontmoette. Het is the job I’ve always wanted. Over een maand ga ik weer terug de collegebanken in. Don’t worry Erik: heb me inmiddels ingeschreven.”

Susanne Bleijenbeg, Ministerie van Algemene Zaken