Leuk dat je  de website van TalentFactor bezoekt. Als je interesse hebt in talent- en leiderschapsontwikkeling, loopbaanadvies, coaching en assessments, dan zit je hier goed!

Ik ben een ervaren organisatiepsycholoog, die zijn expertise combineert met het zelfstandig ondernemerschap. TalentFactor heb ik opgericht in 2006.

Organisaties zijn opgezet om doelen met een groep mensen te realiseren. Succesvolle organisaties groeien en dat is geen geplaveide weg. Je kan zaken nog zo goed willen sturen, plannen en organiseren, uiteindelijk zijn het de mensen, die het moeten doen.

TalentFactor richt zich op het verbeteren van de fit tussen mens, functie en organisatie. Er zijn heel veel instrumenten, technieken en manieren voorhanden om die wisselwerking te optimaliseren.

Daar is leiderschap voor nodig. Dan heb ik het over het vermogen om vertrouwen, duidelijkheid en richting te geven: visie. Maar ook: medewerkers begeleiden in hun ontwikkeling.

Met TalentFactor ondersteun ik organisaties zowel bij de aanname als de ontwikkeling van de beste talenten. Ik doe dat door middel van state of the art assessments. Door middel van executive coaching begeleid ik individuen en teams. Bijvoorbeeld op het gebied van samenwerking en communicatie, stress en leiderschap. Mensen die, al dan niet gedwongen, op zoek zijn naar een andere baan of een loopbaanswitch overwegen kunnen bij mij terecht voor loopbaancoaching. Ik maak in voorkomende gevallen gebruik van een netwerk van ervaren en zelfstandige coaches, zodat ik organisaties ook projectmatig kan bedienen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsontwikkeling.

Ik heb de overtuiging dat ieder  mens niet alleen over talenten beschikt, maar ook over de intrinsieke motivatie ervaart om deze aan te spreken en verder te ontwikkelen. Daar word je namelijk happy van. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten: medewerkers die floreren creëren organisaties die floreren. Iets dat energie genereert zal moeilijk kunnen ontaarden in negatieve stress. Slimme en succesvolle organisaties spelen hier op in. Zij doen aan ‘talentontwikkeling’. Medewerkers die het vertrouwen krijgen en worden aangesproken op hun talenten zijn blijer, gemotiveerder en productiever.