Iedere leidinggevende geeft leiding op zijn of haar eigen manier. En dat is ook goed!
Leiderschapsontwikkeling begint met zelfinzicht en het vermogen tot (zelf) reflectie. Hoe geef ik leiding? Wat is het effect van mijn gedrag op anderen? In hoeverre is dat ook de intentie of gewenst? Wat voor een leider wil of kan ik zijn? Wat is mijn visie op leiderschap? Wat is mijn stijl als het gaat om motiveren, inspireren en confronteren?
Iedereen die wil kan (leren) leidinggeven. Oefening baart kunst.

Bij leiderschapsontwikkeling vormen de drijfveren, persoonlijkheid en talenten van het individu het vertrekpunt. Iedere leidinggevende geeft leiding op een manier die bij hem/haar past.Een psychologische theorie of model biedt vaak rake inzichten en aanknopingspunten om eigen gedrag aan te toetsen.

Leiderschapsontwikkeling richt zich op het verbreden en versterken van het zelfbewustzijn en beïnvloedingsrepertoire. Je ontwikkelt een eigen visie op leiderschap en hoe jij je daartoe wil verhouden. Hoe geef jij richting en vertrouwen? Op welke manier kun je motiveren en inspireren? Geef ik voldoende feedback? Hoe ontwikkel ik medewerkers? Hoe vergroot ik mijn impact? Wat is de kracht van empathie? Dit type vragen ga je onderzoeken en de antwoorden ervaren.

Samen met Prof. Dr. Jan de Vuijst kunnen wij een leiderschapsschapsprogramma aanbieden, gericht op juridische en financiële professionals.

De fieldmanagers van Goodzo hebben bij ons met succes het leiderschapsprogramma afgerond!