De impact van de coronacrisis is voor veel mensen, organisaties en bedrijven enorm. Sommigen zullen weliswaar kunnen profiteren, maar velen komen in zwaar weer. De afname van veel producten en diensten stagneert, de markt is verstoord. Bedrijven zullen personeel moeten ontslaan om de kosten zoveel mogelijk te reduceren en daarmee het hoofd boven water te houden. Sectoren waar harde klappen vallen zijn onder meer luchtvaart, toerisme, export en horeca. Er zijn echter ook sectoren waar momenteel kansen liggen zoals de zorg, onderwijs, bij defensie, logistiek en ICT. Voor medewerkers die zich geconfronteerd zien met (al dan niet) gedwongen ontslag biedt The Talent Factor in en na het ‘coronatijdperk’ begeleiding en coaching naar een nieuwe baan. Dit wordt ook wel ‘outplacement’ genoemd, uitplaatsing zogezegd. Meestal zit iemand daar niet op te wachten. Integendeel, het kan gepaard gaan met sterkte gevoelens van teleurstelling, verongelijktheid, ongeloof etc.

Verreweg de meeste mensen zijn geschikt voor meerdere soorten banen, rollen, werkzaamheden. Dat gegeven alleen al biedt inspirerende verkenningen, kansen en mogelijkheden! Waarom zou een stewardess, na omscholing, niet kunnen werken in de zorg of horeca? Er zijn weliswaar veel aanknopingspunten, maar het moet wel kloppen met de drijfveren.

Voordelen voor de werkgever:

U kunt er gerust van zijn dat medewerkers goed worden opgevangen en adequaat worden begeleid naar een nieuwe, passende baan. Dat is een hele zorg minder.

Voordelen voor de werknemer:

U valt na ontslag niet in een diep, zwart gat. U verwerkt de klap sneller dan verwacht want u staat er niet alleen voor. U treft een positieve coach die u gericht zal begeleiden, motiveren en ondersteunen. Wij denken niet in problemen en bedreigingen, maar juist in mogelijkheden en kansen. U verwerft in een kort tijdsbestek antwoorden op de vragen: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik’? U leert uzelf nog beter kennen en ontdekt wellicht nieuwe kanten van uzelf. Via netwerken en solliciteren verwerft u de baan die u wilt en die bij u past.

Het doel van loopbaancoaching

> Het bieden van gerichte ondersteuning in het verwerven van een nieuwe baan

> Het bieden van positief en toekomstgericht perspectief

> Inzicht verkrijgen in eigen talenten, persoonlijkheid, motieven en drijfveren

> Ontdekken welke functies, rollen, bedrijven, organisaties bij culturen bij u passen

> Netwerken benutten

> Effectief solliciteren en leren jezelf optimaal te presenteren

Doelgroep: hoger opgeleiden (HBO en WO) die werkzaam zijn in het bedrijfsleven, bij de (semi)overheid en de not-for-profit sector.

De coaching wordt uitgevoerd door ervaren coaches en organisatiepsychologen. Deze professionals kennen een breed spectrum aan functies, bedrijven, organisaties en culturen. Bovendien begrijpen ze goed ‘hoe mensen werken’, wat hen drijft en gelukkig kan maken.

Wij beschikken over betrouwbare en gevalideerde tools waarmee deelnemers snel en adequaat zicht krijgen op hun persoonlijkheid, talenten en interesses.

The Talent Factor beschikt over een breed netwerk die voor deelnemers interessant kunnen zijn in hun zoektocht naar een nieuwe baan.

The Talent Factor biedt drie pakketten van careercoaching aan te weten ‘Compact’,  ‘Extensive’ en ‘‘Outplacement’. In alle pakketten is een online talent-assessment opgenomen, zodat deelnemers vlot inzicht en feedback verwerven ten aanzien van hun persoonlijkheid, drijfveren en talenten. De ‘Compact’ versie bestaat uit vijf sessies van anderhalf uur, met de ‘Extensive’ versie kan de deelnemer rekenen op begeleiding gedurende zes maanden. Outplacement garandeert begeleiding naar een nieuwe baan gedurende één jaar

Download hieronder een pfd versie van het boek “What Color is your Parachute” van Richard Bolles, een praktisch handboek vol oefeningen, tips en trics als je op zoek bent naar een andere baan of nieuwe bestemming. Hier zijn geen kosten aan verbonden en je hoeft ook geen e-mail adres of contactgegevens anderszins achter te laten. Veel succes en leesplezier gewenst!

What Color Is Your Parachute_ A Practical Manual for Job-Hunters and Career-Changers ( PDFDrive.com )