Loopbaancoaching

The Talent Factor biedt advies en coaching aan mensen die  reflectie, bijsturing of een omslag aan willen brengen in hun loopbaan. Dit kan in de vorm van een loopbaan-assessment en/of loopbaancoaching. Loopbaancoaching bestaat in hoofdzaak uit reflecterende gesprekken, terwijl bij een assessment diverse ‘psychometrische meetinstrumenten’ centraal om eigenschappen, vaardigheden en drijfveren in kaart te brengen. Loopbaancoaching richt zich op vragen als:

“Waar liggen mijn talenten en in welke rol kan ik die het beste benutten?”
“Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging maar wat?”
“Waar liggen mijn talenten en kwaliteiten”?

“Ik wil graag switchen in mijn cariérre, maar waar liggen mijn echte drijfveren en interesses?”
“Ik wil een volgende loopbaanstap maken maar weet niet zeker of het bij me past en of ik het kan.”

Loopbaan coaching wordt ook wel outplacement genoemd, zodra het doel een nieuwe baan bij een andere werkgever wordt. Het begint bij ons altijd met een vrijblijvend, persoonlijk en kosteloos oriëntatiegesprek. De eerste fase in een loopbaanbegeleidingstraject is meestal gericht op het versterken van zelfinzicht door zelfreflectie. Het gesprek is daarbij heel belangrijk, maar soms is het ook nuttig om psychometrische instrumenten (‘assessment’) in te zetten, die zich onder meer richten op het in kaart brengen van persoonlijkheidseigenschappen (“Wie ben ik?”) waarden en drijfveren (“Wat wil ik?”) en competentietests (“Wat kan ik?”). Zodra u duidelijk heeft wat u wilt, wat u kunt en wat u zoekt kan de tweede fase beginnen. Sommigen beginnen echter een eigen bedrijf of worden ZZP-er.

Een tweede fase van loopbaancoaching richt zich op het verkrijgen van de nieuwe, passende baan. Centraal in de tweede fase staat het benaderen van de arbeidsmarkt. Met energie, zelfvertrouwen en optimisme. Afhankelijk van de noodzaak en behoefte richt de deelnemer zich op zaken als:

  • het voeren van netwerkgesprekken,
  • het analyseren van functies en potentieel interessante werkgevers
  • het opstellen van een overtuigend cv
  • de motivatiebrief
  • het voeren van sollicitatiegesprekken,
  • het inschrijven bij executive search bureaus,
  • het zoeken op online jobboards,
  • de persoonlijke presentatie
  • onderhandelingsvaardigheden

Resultaat

Een nieuwe passende baan, die werkelijk aansluit bij uw talenten, drijfveren en toekomstperspectief.